Maak je wijnkaart leesbaar

Als regionaalagent voor de horeca van “Kwast Wijnkopers”. Beschikken wij over meer dan  40 jaar ervaring, samenwerking met 70 wijnhuizen uit 12 verschillende landen en keuze uit meer dan 800 wijnen. Het wijn assortiment bestaat zowel uit grote namen als uit een breed aanbod van ambachtelijke middenklassewijn

"Wijn moet toegankelijk zijn....!"

Wijn moet een genot zijn om te drinken, hij moet authentiek, goed gemaakt en herkenbaar zijn. Toegankelijkheid begint met de wijnkaart. De ideale wijnkaart is een kaart met een persoonlijke signatuur, maar wel een waar iedereen zich in kan vinden. Van de echte wijn avonturiers tot de klant die weinig of misschien wel helemaal niets van wijn weet. 

“Over wijn wordt vaak veel te ingewikkeld gedaan”

Een wijnkaart hoeft helemaal niet groot te zijn: als je een selectie aanbiedt van vijftien witte en vijftien rode wijnen, een paar rosé’s en wat aperitief- en dessertwijnen, dan kun je alle smaken prima bedienen. Een goede mix bereik je bijvoorbeeld door een paar wijnen van bekende internationale wijnhuizen op de kaart te zetten, aangevuld met een aantal herkenbare druivensoorten en wijnen die de signatuur van het restaurant onderstrepen

"Huiswijn als visitekaartje van je zaak...!"

Meestal is alleen de “huiswijn” per glas verkrijgbaar, is vaak niet je beste maar over het algemeen je goedkoopste. Dat is jammer want juist je “huiswijn” moet je visitekaartje zijn. Kies er voor om niet één maar een selectie van meerdere soorten wijn per glas aan te bieden. Hiermee daag je de gast uit om te kiezen voor iets anders dan de geijkte Merlot of Chardonnay.

Mensen geven voor een glas gin-tonic makkelijk 15 euro uit waarom dan niet voor één glas écht goede wijn? Een glas echt goede wijn maakt een lunch of diner bijzonder. Wijn drinken 100% genieten en ook nog eens helder genoeg om in je auto te stappen. 

Meer zelfvertrouwen

Met een goede wijnkaart – meerder wijnen per glas en een duidelijke uitleg – kunnen gasten hun eigen “wijnarrangement” samenstellen. Wijnkennis van het personeel is daarbij onmisbaar, want als mensen aanvullend advies willen of vragen hebben, moet je kennis hebben om daar goed op te kunnen antwoorden.

Middels de “Kwawijn Academy”, het opleidingscentrum van Kwastwijnkopers, leren wij jouw medewerkers de benodigde basiskennis over de wijnen, waarmee ze zeker tachtig procent van de meest voorkomende vragen kunnen beantwoorden. Dit geeft hen meer zelfvertrouwen om over wijn te praten. 

Heb ik je interesse gewekt, wil je meer informatie of gebruik maken van onze expertise neem dan contact met mij op.

Groet Frank

PodBar..! Het ideale wijnconserveringssysteem!

Mocht het werken met veel open flessen je tegenhouden omdat je bang bent om deze te moeten verspillen. Hebben wij gelukkig een fantastische oplossing: de PodBar. Dit is een koelkast waarin de flessen op de juiste temperatuur kunnen worden bewaard, met een geïntegreerd systeem om de flessen na opening goed af te sluiten. Zowel stille als mousserende wijnen blijven tot wel 23 dagen goed met dit systeem.

Wij zijn er zelf heel enthousiast over.” De PodBar sluit perfect aan bij de trend dat wijndrinkers tegenwoordig steeds meer zoeken naar diversiteit

Hierdoor is een open wijn niet langer een kostenpost, maar juist een winstpakker!

Neem voor meer informatie over PodBar gerust contact met ons op…..

 

Groet Frank