Giuseppe Giusti oudste balsamico huis van de wereld.

Een van de oudste balsamico huizen in Italië. En met trots bij ons in de winkel in Ugchelen.

De productie van deze heerlijke balsamico azijn gebeurt nog steeds volgens eeuwenoude regels waarbij ze gebruik maken van traditioneel gereedschap zoals kolf en pipet.

In 1605 wordt voor het eerst melding gemaakt van Giuseppe en Francesco Maria Giusti als worstenmakers en varkensslagers. Naast dit vak heeft de familie door de jaren ook aceto balsamico geproduceerd. In de negentiende eeuw kreeg het familiebedrijf erkenning voor de 90 jaar oude aceto balsamico. Sindsdien geldt Giuseppe Giusti als de meest prestigieuze acetaio (balsamico-azijnmakerij). 

Voor balsamico-azijn geldt dat hoe ouder de azijn, hoe stroperiger deze geworden is en hoe dieper de smaak. Wij hebben ze staan van 6 jaar oud tot zelfs 100 jaar oud. Bellisimo!

"GIUST DAY 16|05" 2020

16 mei is “Giust Day 16|05” en maken chefs over de hele wereld een recept en plaatsen dit op Instagram. Natuurlijk kan ik het niet laten om ook iets lekkers te maken

Zo bedacht ik voor 2020 een voorafje met Prosciutto di Parma, geglaceerde worteltjes en buffelmozzarella. Natuurlijk af gemaakt met de “Banda Rossa” Balsamico.

En dan, omdat wij samen deze speciale dag gevierd hebben, ontvang je deze “exclusieve” Banda Rossa uit de privé voorraad van de familie. Dat is nog eens een bedankje.

Contact

0621538173 | info@lifesdelicious.nl

Adres

Molecatenlaan 18b | 7339LM Ugchelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00u tot 17:30
Woensdag: 11:00u tot 17:30
Donderdag: 10:00u tot 17:30
Vrijdag: 10:00u tot 17:30
Zaterdag: 10:00u tot 17:00
Zondag: Gesloten