Marabissi - Colomba glassata

Colomba pasquale is een traditioneel Italiaans paasbrood, de tegenhanger van de twee bekende Italiaanse kerstbroden of kerstcakes, de Panettone en de Pandoro. Het maken van het deeg voor de Colomba gebeurt op dezelfde manier als bij panettone, alleen zit er in een Colomba meestal gekonfijte schil en geen rozijnen. Het deeg wordt vervolgens gevormd in de vorm van een duif (colomba is het Italiaanse woord voor duif) en wordt voordat het wordt gebakken nog bedekt met parelsuiker en amandelen.

Panettone, het luxe Italiaanse brood met de oorsprong in Milaan, wordt vooral rond Kerst en Nieuwjaar gegeten. Het is een brood met een luchtige structuur, wordt gebakken in een hoge ronde vorm en is voozien van vruchten. Serveer het in plakken en drink het met een Vin Santo of een Spumante. Probeer ook eens de verrukkelijke panettone met peer en vijg.

Pandoro, brood van goud, komt van de oorspronkelijke naam pan d’oro. Het brood werd al in de 18e eeuw genoemd in literatuur en kwam vooral voor in de hogere kringen van Venetië. In de 19e eeuw werd het een specialiteit van Verona, waar ook het recept verder werd verfijnd. De Italiaanse kerstcake is meestal egaal gekleurd, maar er kunnen ook versies zijn met rozijnen of andere gedroogde vruchten. Als de cake met vruchten wordt gemaakt, dan wordt de cake een Panettone genoemd.

 

Adres

Molecatenlaan 18B
7339LM Ugchelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00u tot 17:30
Woensdag: 11:00u tot 17:30
Donderdag: 10:00u tot 17:30
Vrijdag: 10:00u tot 17:30
Zaterdag: 10:00u tot 17:00
Zondag: Gesloten