Panzerotti con Funghi Porcini

INGREDIËNTEN:

Voor vier personen:

  • Panzerotti con Funghi Porcini ca. 7 per persoon
  • Bospaddestoelen naar keuze
  • Klein sjalotje of ui
  • Limoen of citroen
  • Basilicum of platte peterselie
  • Klontje boter ca. 30/40 gr.
  • Half bouillonblokje “STAR” Funghi Porcini
  • Verse Truffel (optioneel)
  • Olijfolie, eventueel truffelolie.
  • Zout en Peper

BEREIDING:

Snijd het sjalotje en een deel van de peterselie zo fijn mogelijk. Ontdoe de bospaddestoelen van zand en leg ze klaar.

 

DE PASTA

  • Zet een flinke pan met ruim water op het vuur een breng deze, met een snufje zout, aan de kook.
  • Zodra het water kookt voorzichtig de pasta toevoegen. Als het geheel weer kookt vuur lager zetten en de pasta in zes tot acht minuten rustig laten garen 
  • De pasta gaat drijven op het water, roer dan enkele keren rustig door het water.

DE SAUS

  • Smelt de boter in een koekenpan en voeg de uitje en peterselie toe, doe dit op een laag vuur zodat de boter niet aanbrandt want dit wordt de basis van je saus.
  • Laat de uien langzaam zacht worden en voeg dan de paddestoelen toe. Roer het geheel meerdere malen om en laat het garen. 

We gaan smaak aanbrengen:

  • Kruimel het bouillonblokje en voeg dit toe. Met een scheut olie en een paar eetlepels water maak je nu een soort botersaus in de pan.
  • Gebruik de citroen, peper en het zout om de saus op smaak te brengen.
TIP: Een scheutje wijn doet ook vaak wonderen. Denk er aan de wijn die je drinkt is de wijn die gebruikt in je gerecht want er is geen wijnmaker die ooit bedacht heeft “kookwijn” te gaan maken….

Giet de pasta voorzichtig af en schep deze in de pan met saus, meng het geheel voorzichtig. Verdeel de pasta over de borden en schep de er een beetje saus over. Garneer met de rest van de peterselie of basilicum. Heb je voor de verse truffel gekozen verdeel deze dan nu over de borden. Scheutje (Truffel) olie er over en klaar…..!!

WIJNADVIES

Voor het geval je er een lekker wijntje bij wil drinken zou dit mijn keuze zijn

LUIGI EINAUDI | NEBBIOLO

Deze Nebbiolo van Luigi Einaudi zal het zeker goed doen bij dit heerlijke gerecht. De elegante granaatappel rode wijn heeft een volle krachtige smaak en een lange afdronk. De soepele tannines maken deze wijn prettig om te drinken..  

Naast dit gerecht met bospaddestoelen en truffel past deze wijn ook goed bij mooie vleesgerechten zoals kalfsvlees en ossenhaas of licht wild.

De wijn is gemaakt van de jonge Nebbiolo stokken die nog net niet in aanmerking komen voor de Barolo’s van Luigi Einaudi. Die het trouwens ook zeer goed zouden doen bij dit gerecht..

Adres

Molecatenlaan 18b | 7339LM Ugchelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00u tot 17:30
Woensdag: 11:00u tot 17:30
Donderdag: 10:00u tot 17:30
Vrijdag: 10:00u tot 17:30
Zaterdag: 10:00u tot 17:00
Zondag: Gesloten