Dit jaar had ik met mij zelf afgesproken niet meer dan twee rosé’s in huis te halen. Natuurlijk zit daar altijd de “MiP Classic” bij. Deze is, ieder jaar weer, veruit mijn best verkochte Rosé. Waarom? De beste manier om daar achter te komen is proeven 😉. Als runner up ben ik gevallen voor de rosé van Domaine Saint André een elegante rosé met een zachte, frisse smaak en subtiele aroma’s van rood fruit, watermeloen, bloemen en verfijnde zuren.
Geen idee hoe en wat er nou gebeurt is maar dan ineens heb je toch weer zeven verschillende rosé’s in huis en dan tel ik de Proseccco’s en Champagnes nog niet eens mee…… 😍 Heeeerlijk! Allemaal met hun eigen karakteristieke smaak en eigenschappen…
KLIMAAT & TERROIR Continentaal, met warme zomers en koude winters. De druiven zijn voor 70% afkomstig van een van de oudste percelen uit de vallei, waar de druiven al sinds 1914 staan aangeplant.
VINIFICATIE Na een korte schilinweking worden de druiven geperst en vergist het sap in gekoelde RVS tanks. De wijn rijpt zes maanden op de gistcellen.
DRUIVEN cinsault (50%), syrah (30%), grenache (20%)
ALCOHOL PERCENTAGE 12,50%
GEUR & SMAAK Bleekroze kleur met een fijn palet van sappige perzik, rood fruit en lichte mineraliteit. Verleidelijk met een zijdezachte afdronk.
SERVEERSUGGESTIE Ideaal bij de Provençaalse keuken: salade niçoise, bouillabaisse of pasta pesto.
WEETJE De milieuvriendelijke aanpak van het domein, het karakter van de wijnen: fruitrijk, elegant kruidig, floraal en zuiver, én de moderne uitstraling maken dit een van de meest succesvolle Provencerosé’s.
KLIMAAT & TERROIR
Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen.
VINIFICATIE
De druiven worden na een korte schilinweking geperst, waarna het sap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het zo’n 4 maanden op zijn gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.
DRUIVEN
syrah (60%), grenache (30%), vermentino (10%)
ALCOHOL PERCENTAGE
12,50%
GEUR & SMAAK
Een lichtroze kleur met frisse impressies van citrusfruit, peer en rode bessen. De neus is expressief, vrij krachtig en elegant en de afdronk is lang met subtiele kruidigheid.
SERVEERSUGGESTIE
Lekker als aperitief, bij lichte maaltijden, barbecue en natuurlijk al het lekkers uit de Provençaalse keuken.
WEETJE De wijnen van Guillaume & Virginie Philip zijn bekroond bij talrijke concoursen, zoals het Concours Général Agricole in Parijs
KLIMAAT & TERROIR
Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen.
VINIFICATIE
Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.
DRUIVEN
cinsault (60%), syrah (20%), grenache (20%)
ALCOHOL PERCENTAGE
12,50%
GEUR & SMAAK
Een heel licht getinte en verfijnde rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes, perzik en citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes.
SERVEERSUGGESTIE
Perfect als aperitief, bij hapjes, lichte voorgerechten, salades en mediterrane gerechten met vis, gamba’s, groenten en kip.
WEETJE
Het domein ligt in de gemeente Puyloubier aan de voet van de berg Sainte-Victoire. De druiven worden na het oogsten rond het vriespunt bewaard want hoe koeler de druiven, hoe minder kleur van de bessen zich in het sap verspreidt
KLIMAAT & TERROIR
Warm, droog en zonnig klimaat waarin de constante verkoeling door de wind uit zee een belangrijke rol speelt. De bodems bevatten voornamelijk kalk en klei.
VINIFICATIE
De druiven worden ontsteeld en per soort voorzichtig geperst waarbij het sap langzaam afloopt. Voor de vergisting verblijft de most 2 dagen op 10 graden in de tanks. Na de koel vergisting rijpt de wijn nog 4 maanden op de lie.
DRUIVEN
grenache, cinsault
ALCOHOL PERCENTAGE
13,00%
GEUR & SMAAK
Elegante rosé met een zachte, maar frisse smaak en subtiele aroma’s van rood fruit, watermeloen, bloemen en daarnaast verfijnde zuren.
SERVEERSUGGESTIE
Lekker als aperitief en bij salade met verse geitenkaas, gerookte zalm en bij spicy gerechten uit de Aziatische keuken
KLIMAAT & TERROIR Een zeeklimaat met (tegenwoordig) vaak warme zomers en milde winters. Het weer kan grillig zijn. De bodem bestaat uit kalkrijke zandgrond met een onderlaag van klei.
VINIFICATIE Direct na oogst volgt korte schilweking. Most vergist vervolgens in RVS-tanks op lage temperatuur.
DRUIVEN cabernet sauvignon, cabernet franc
ALCOHOL PERCENTAGE 12,50%
GEUR & SMAAK Helder zachtroze gekleurd geurt deze wijn naar vers geplukt rood fruit. In de smaak komen frambozen, aardbeien en grapefruit terug. Daarnaast heeft de wijn een verfijnde kruidigheid.
SERVEERSUGGESTIE Serveer bij frisse zomerse salades met gegrilde groenten. Ook heerlijk bij gegrilde tonijnsteak of andere stevige vissoorten.
WEETJE De cabernet voor deze wijn komt van oude percelen die tot voor kort dienst deed voor hun beste rode wijn. Nu is de rosé deze eer toebedeeld.
KLIMAAT & TERROIR Mediterraan klimaat met continentale invloeden. De zomers zijn heet en droog, de winters tamelijk koud. De druiven komen van 40 jaar oude wijngaarden in de bergen rond Valencia. De bodem is zanderig met grove deeltjes.
VINIFICATIE De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst en in kleine kratjes vervoerd om barsten en oxidatie te voorkomen. De druiven worden in de kelder direct geperst en op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks.
DRUIVEN bobal
ALCOHOL PERCENTAGE 13,50%
GEUR & SMAAK Helder framboosroze met complexe aroma’s van tropisch en citrusfruit zoals grapefruit en passievrucht en daarna aardbei, bramen en een hint van mango. De smaak is vol en fris met verfijnde zuren, een mooie spanning en een lange, aromatische afdronk.
SERVEERSUGGESTIE Lekker als aperitief, bij visgerechten met intense smaken zoals paella en gamba’s al ajillo, ratatouille, hummus en andere spreads, Aziatische gerechten, gegrilde kip met knoflook en groene kruiden, pastasalades en vele andere kruidige gerechten. De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Y
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00u tot 17:30
Woensdag: 11:00u tot 17:30
Donderdag: 10:00u tot 17:30
Vrijdag: 10:00u tot 17:30
Zaterdag: 10:00u tot 17:00
Zondag: Gesloten