TIRAMISU

INGREDIËNTEN:

Voor vier tot zes personen:

  • 250 ml. Mascarpone
  • 250 ml. Slagroom
  • 1 eidooier
  • 4 afgestreken eetlepels suiker
  • 1 Vanille stokje (extrakt) of Suiker
  • 4 tot 6 kopjes sterke koffie of espresso
  • Flinke scheut 😉 Amaretto of ander lekker drankje
  • Pak Savoiardi koekjes | Grote Italiaanse Lange vingers
  • Cacaopoeder
  • Garnering naar keuze kijk wat het seizoen te bieden heeft.

BEREIDING:

Het maken van mijn Tiramisu bestaat uit drie stappen: Het maken van de creme, het koffiemengsel en de opbouw. Als je goed naar de foto kijkt zie je dat de Savoiardi’s kruislings op elkaar zijn gestapeld met daar tussen creme en cacaopoeder en dat er onder meer liggen dan boven waardoor je een soort pyramide stapel krijgt.

We gaan beginnen:

DE CREME

  • Voeg de Mascarpone, Slagroom, eidooier, de suiker en de inhoud van het Vanille stokje samen in een ruime kom.
  • Klop dit met een mixer tot het geheel lobbig is geworden,

HET KOFFIEMENGSEL

  • Zorg ervoor dat de koffie koud is en meng deze met door jou uitgekozen drankje. 
  • De Savoiardi koekjes moet je hierin kunnen omwentelen dus kies het juiste bakje
 

WE GAAN BOUWEN

  • Rol 4 Savoiardi’s door de koffie en leg deze schuin naast elkaar op een mooi bord plank of schaal.
  • Leg hier nonchalant een laag creme over
  • Dek deze af met een laagje Cacao
  • Rol 3 Savoiardi’s door de koffie
  • Leg deze hier weer kruislings boven op
  • Vervolgens nog een laag creme en cacao
  • Herhaal dit tot het geheel op is 
  • Eventueel nu je garnering plaatsen

WIJNADVIES

Je kan hier prima een lekkere espresso bij drinken danwel met of zonder het door jou uitgekozen drankje. Lijkt het je lekker om er een wijntje bij te drinken denk dan eens aan een heerlijke Port. Mijn keuze zou dan vallen op deze…

TAYLOR'S | LATE BOTTLED VINTAGE PORT

De geur van deze Port is krachtig met pittig fruit, verfijnde kruidigheid, gebrande tonen, vijgen, pruimen, zwarte bes en cacao. De smaak is vol en zoet, met een strakke aanzet, zoethout en roostertonen.  De afdronk is lang en vol. Hij doet het perfect bij gerechten met chocolade, amandelen, walnoten of rijk kaasplateau met onder andere blauwschimmelkazen.

WEETJE: De Late Bottled Vintage is gemaakt van druiven uit één oogstjaar, maar wordt later gebotteld dan een gewone vintage. Hij rijpt tussen de 4 en 6 jaar in grote houten vaten. Als de port op de markt komt, is hij direct op dronk

Adres

Molecatenlaan 18b | 7339LM Ugchelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00u tot 17:30
Woensdag: 11:00u tot 17:30
Donderdag: 10:00u tot 17:30
Vrijdag: 10:00u tot 17:30
Zaterdag: 10:00u tot 17:00
Zondag: Gesloten