Voor vier tot zes personen:
Het maken van mijn Tiramisu bestaat uit drie stappen: Het maken van de creme, het koffiemengsel en de opbouw. Als je goed naar de foto kijkt zie je dat de Savoiardi’s kruislings op elkaar zijn gestapeld met daar tussen creme en cacaopoeder en dat er onder meer liggen dan boven waardoor je een soort pyramide stapel krijgt.
We gaan beginnen:
DE CREME
HET KOFFIEMENGSEL
WE GAAN BOUWEN
WIJNADVIES
Je kan hier prima een lekkere espresso bij drinken danwel met of zonder het door jou uitgekozen drankje. Lijkt het je lekker om er een wijntje bij te drinken denk dan eens aan een heerlijke Port. Mijn keuze zou dan vallen op deze…
De geur van deze Port is krachtig met pittig fruit, verfijnde kruidigheid, gebrande tonen, vijgen, pruimen, zwarte bes en cacao. De smaak is vol en zoet, met een strakke aanzet, zoethout en roostertonen. De afdronk is lang en vol. Hij doet het perfect bij gerechten met chocolade, amandelen, walnoten of rijk kaasplateau met onder andere blauwschimmelkazen.
WEETJE: De Late Bottled Vintage is gemaakt van druiven uit één oogstjaar, maar wordt later gebotteld dan een gewone vintage. Hij rijpt tussen de 4 en 6 jaar in grote houten vaten. Als de port op de markt komt, is hij direct op dronk
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00u tot 17:30
Woensdag: 11:00u tot 17:30
Donderdag: 10:00u tot 17:30
Vrijdag: 10:00u tot 17:30
Zaterdag: 10:00u tot 17:00
Zondag: Gesloten