In 1878, was het Silviano Venchi, een 20-jarige jongen uit Turijn die zo verliefd was op chocolade dat hij zijn spaargeld in twee bronzen ketels spendeerde en eerst in zijn eigen appartement begon te experimenteren en daarna in een klein kamer in via degli Artisti in Borgo Vanchiglia in Turijn .
Die experimenten gingen zo goed dat na een paar jaar de Nougatine , bonbon van gehakte en gekarameliseerde Piemonte-hazelnoten omhuld met extra donkere chocolade (het advies is om dit verhaal nog eens te lezen terwijl je geniet) en Venchi Spa , “… de meest elegante chocolaterie van Piemonte … “onder andere” Provider of the Royal House “genoemd.
Tegenwoordig staat op de verpakking niet meer het koninklijke wapen, maar de passie, de nauwgezetheid en de moed om te experimenteren blijven uit die tijd Zo werden al die chocolaatjes met fantasierijke namen geboren, de Chocaviar , de Tartufini , de Gianduiotti , de Cremini , de repen, de Suprema-crème, de Gelato en de Gourmet-eieren.Allemaal heerlijk , gezond , natuurlijk , gemaakt met de beste ingrediënten en de beste bedoelingen: zie de zonnige kant en leef een lang gelukkig leven of, als er niets anders is, een beetje zoeter .