VENCHI: SINDS 1878 IN DE KUNST VAN CHOCOLADE EN NU EEN "DEPENDANCE" IN UGCHELEN

In 1878, was het Silviano Venchi, een 20-jarige jongen uit Turijn die zo verliefd was op chocolade dat hij zijn spaargeld in twee bronzen ketels spendeerde en eerst in zijn eigen appartement begon te experimenteren en daarna in een klein kamer in via degli Artisti in Borgo Vanchiglia in Turijn .

Die experimenten gingen zo goed dat na een paar jaar de Nougatine , bonbon van gehakte en gekarameliseerde Piemonte-hazelnoten omhuld met extra donkere chocolade (het advies is om dit verhaal nog eens te lezen terwijl je geniet) en Venchi Spa , “… de meest elegante chocolaterie van Piemonte … “onder andere” Provider of the Royal House “genoemd.

Tegenwoordig staat op de verpakking niet meer het koninklijke wapen, maar de passie, de nauwgezetheid en de moed om te experimenteren blijven uit die tijd  Zo werden al die chocolaatjes met fantasierijke namen geboren, de Chocaviar , de Tartufini , de Gianduiotti , de Cremini , de repen, de Suprema-crème, de Gelato en de Gourmet-eieren.Allemaal heerlijk , gezond , natuurlijk , gemaakt met de beste ingrediënten en de beste bedoelingen: zie de zonnige kant en leef een lang gelukkig leven of, als er niets anders is, een beetje zoeter .

DE ICONEN

GIANDUIOTTO: De intense ontmoeting tussen hazelnoot en chocolade.
Gianduiotto Venchi 1878 is de hoogste uitdrukking van de Piemontese traditie en dankt zijn buitengewone smaak aan 32% van de Piemonte IGP-hazelnoten.

CREMINO: Een explosie van smaak met elke laag!
Strikt vierkant en drielaags, Il Cremino Venchi drukt zijn traditie volledig uit in combinatie met innovatie … traditioneel recept 1878, extra donker, pistache of met cacao uit Venezuela.

NOUGATINE: Nougatine en de droom van nieuwe werelden
Sinds 1905 is het recept niet veranderd: een hart van gehakte Piemonte IGP-hazelnoten gebonden met gekarameliseerde suiker, omhuld met pure pure chocolade.

CHOCAVIAR: Kostbare cacaomicrosferen met een krachtige smaak.

De zachtheid van een cacaohart omhuld door Venchi-chocolade komt samen met de korreligheid van de 75% Cuor di Cacao-microsferen waarmee het is bedekt.

WINKELS IN DE WERELD

Met een geschiedenis van 140 jaar hebben we vandaag de dag een internationale erkenning: met meer dan 350 chocoladerecepten en 90 ijssmaken , aanwezig in meer dan 70 landen in belangrijke steden zoals Londen, Hong Kong, Dubai en New York met de grootste waterval van chocolade ooit. In deze voortdurende reis naar internationale expansie landen we in 2019 in Berlijn, Shanghai en Tokio in naam van schoonheid, vreugde en gezelligheid, waarbij we “made in Italy” transformeren in “ervaren zoals in Italië”, waarbij we meer dan 115 winkels en een kleine dependance in Ugchelen, in de wereld overtreffen !

Venchi's "New York Chocolatefall"

En als je dan toch in de “New York Store” van Venchi bent dan kan je het niet laten en moet je dit doen….

Contact

0621538173 | info@lifesdelicious.nl

Adres

Molecatenlaan 18b | 7339LM Ugchelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00u tot 17:30
Woensdag: 11:00u tot 17:30
Donderdag: 10:00u tot 17:30
Vrijdag: 10:00u tot 17:30
Zaterdag: 10:00u tot 17:00
Zondag: Gesloten