William Fèvre Chablis 2018

Vintage 2018 was voor William Fèvre het jaar van de perfecte balans! Door de ideale weersomstandigheden op de juiste momenten zijn de wijnen zijn zowel rijk als fris en mineralig.

Na een trage start in de eerste maanden van het jaar zorgden milde temperaturen en stabiel weer in de maanden daarna voor een inhaalslag. Een evenwichtige bloei en rijping volgden en vonden zelfs twee weken vroeger dan gebruikelijk plaats. Hoge temperaturen in augustus, afgewisseld met een paar gezonde regenbuien, zorgden voor een evenwichtige rijping van de druiven.

Een uitzonderlijk goede oogst met perfect rijpe en gezonde druiven vormden de basis voor grootse, pure en rijke wijnen met een fantastische mineraliteit!

Wijnmaker Willam Fèvre witte wijnmaker van het jaar 2018

William Fèvre’s wijnmaker Didier Séguier is verkozen tot “White Winemaker of the Year” tijdens de 34e editie van International Wine Challenge.

Dit wijnconcours, dat op 10 juli jl. in Londen werd gehouden, is een van de meest prestigieuze ter wereld. Bijna 14.000 wijnen werden blind geproefd en beoordeeld op hun trouw aan de stijl, streek en jaargang.

De titel is een terechte beloning voor het geduld en harde werk dat door Didier Siguier en zijn team sinds 1998 is verricht. Het bevestigt tevens wederom dat Domaine William Fèvre tot de allerbeste wijnhuizen in Chablis behoort!

William Fèvre wijnmaker Didier Déguier over vintage 2018

“2018 vintage is a wonderfully mature vintage blending richness and fruitiness – which is sure to be a crowd-pleaser. Yields were excellent, with high levels of ripeness and outstanding grape quality.”

Al met al meer dan genoeg redenen om in dit prachtige jaar “2018” deze geweldige “Grand Cru Mixed Case” samen te stellen. Iedere kist bevat:

KLIMAAT & TERROIR
Deze climat ligt in het meest westelijke deel van het Grands Crus
gebied. Van de wijngaard met een bodem van mergel en klei en een
zuidwestelijke expositie komen rijke, krachtige wijnen.
VINIFICATIE
50% van de druiven wordt vergist in eikenhouten vaten van minstens
6 jaar oud, de overige 50% in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt 14 tot
15 maanden, waarbij 50 tot 60% 5 tot 6 maanden in eikenhout. De
rest van de rijping vindt plaats in RVS.
DRUIVEN
chardonnay
ALCOHOL PERCENTAGE
13,00%
GEUR & SMAAK
Rijke wijn met en intense mineraliteit. De smaak is vol en rond, maar
krachtig.
SERVEERSUGGESTIE
Fantastisch bij gerechten met vis, schaal- en schelpdieren en
eigenlijk alles wat uit zee komt. Gegrild of in een romige saus. Ook
gevogelte of witte vleessoorten combineren mooi.

KLIMAAT & TERROIR
Semi-continentaal klimaat. De bovenste laag van de bodem is
compact en bevat veel klei. De onderlaag bestaat uit kalksteen en
fossiele oesters uit het Kimmeridge-tijdperk. De wijngaarden zijn
gericht op het zuiden en zuidoosten.
VINIFICATIE
60 tot 70% van de handmatig geoogste druiven wordt vergist in
gemiddeld 6 jaar oude eikenhouten vaten, het overige deel in RVStanks. 60 tot 70% van de wijn rijpt 12 tot 15 maanden in eikenhouten
vaten, de rest op RVS.
DRUIVEN
chardonnay
ALCOHOL PERCENTAGE
13,10%
GEUR & SMAAK
Gestructureerde wijn met een florale neus en intens mineralige, licht
rokerige aroma’s. De smaak is vol en rond, maar zeer elegant.
SERVEERSUGGESTIE
Serveer op 12 à 14 graden bij diverse visgerechten, schelp- en
schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met romige sauzen.
WEETJE
Les Preuses komt vermoedelijke van het woord “Perreuse” (steen),
de naam van een oude Romeinse weg die onder de huidige wijngaard
liep.

DRUIVEN
chardonnay
ALCOHOL PERCENTAGE
13,00%

KLIMAAT & TERROIR
Semi-continentaal klimaat. De kleine wijngaard heeft een dubbele
expositie, het noordelijke deel ligt op het zuiden en zuidelijke deel op
het westen. De bodem bevat kalkrijke klei, mergel en ook wat
kalksteen uit het Kimmeridge-tijdperk.
VINIFICATIE
De handmatig geoogste druiven worden deels vergist in gebruikte
houten vaten, deels in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt in totaal 12
à 15 maanden, waarvan ruim de helft 4 tot 6 maanden in eikenhouten
vaten.
DRUIVEN
chardonnay
ALCOHOL PERCENTAGE
13,00%
GEUR & SMAAK
Fris en verfijnd met fruitige en florale aroma’s. De smaak is subtiel
en verfijnd, en zowel zacht als levendig. Rond en licht tegelijk, is deze
wijn al vanaf zijn jeugd erg aantrekkelijk.
SERVEERSUGGESTIE
Serveer op 12 à 14 graden bij diverse visgerechten, schelp- en
schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met romige sauzen.
WEETJE
Vaudésir is gelegen op een steile helling tussen de Grands Crus
Valmur en Les Preuses. Vaudésir betekent ‘vallei der verlangens’.

KLIMAAT & TERROIR
Semi-continentaal klimaat. De druiven komen van een 6,2 hectare
bestrijkend perceel. De wijngaard ligt vol op het zuiden. De arme
bodem bevat kalkrijke klei en kiezelstenen op een onderlaag van
kalksteen uit het Kimmeridge-tijdperk.
VINIFICATIE
De handmatig geoogste druiven worden deels vergist in gebruikte
houten vaten, deels in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt in totaal 12
à 15 maanden, waarvan ruim de helft 4 tot 6 maanden in eikenhouten
vaten.
DRUIVEN
chardonnay
ALCOHOL PERCENTAGE
13,10%
GEUR & SMAAK
Complexe, geconcentreerde wijn met veel mineraliteit en een volle,
robuuste structuur. Verfijnde tonen van citrus en bloemen en een
ronde smaak.
SERVEERSUGGESTIE
Serveer op 12 à 14 graden bij diverse visgerechten, schelp- en
schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met romige sauzen.
WEETJE
De bodem van klei en kiezels werkt als een natuurlijke rem op de
groeikracht van de druivenstokken. Hierdoor zijn de rendementen
laag en heeft de wijn veel concentratie. Ook de zuidelijke ligging
draagt bij aan het volle karakter van deze wijn.

KLIMAAT & TERROIR
Semi-continentaal klimaat met kalkrijke bodems. Deze wijngaard is
de steilste van Chablis en heeft een zuidwestelijke expositie. Op de
top van de heuvel bestaat de bodem uit Kimmeridge.
VINIFICATIE
De wijn wordt volledig vergist op eikenhouten vaten, waarvan een
klein deel jaarlijks vervangen wordt. Na de malolactische vergisting
wordt de wijn overgestoken op roestvrijstalen cuves.
DRUIVEN
chardonnay
ALCOHOL PERCENTAGE
13,00%
GEUR & SMAAK
Een complex bouquet met florale en fruitige aroma’s. Daarnaast een
subtiele kruidigheid en botertonen.
SERVEERSUGGESTIE
Te serveren bij kreeft.
WEETJE
William Fèvre is de grootste eigenaar van Grand Cru wijngaarden in
Chablis. De Grand Cru Les Clos heeft een enorm rijpingspotentieel.

Contact

0621538173

Adres

Molecatenlaan 18b | 7339LM Ugchelen

OPENINGSTIJDEN

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00u tot 17:30
Woensdag: 11:00u tot 17:30
Donderdag: 10:00u tot 17:30
Vrijdag: 10:00u tot 17:30
Zaterdag: 10:00u tot 17:00
Zondag: Gesloten